19 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτα οι ηλικιωμένοι για τη Ν.Δ.?


Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», στο δισέλιδο ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές» που βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία των υποψηφίων, περιγράφεται μια αρνητική εικόνα για το πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό οι επιτελείς της Ρηγίλλης ζητούν από τους υποψηφίους να δώσουν έμφαση στην προσέγγιση των μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων και διευκρινίζουν μάλιστα ότι αυτές οι ομάδες είναι οι... συνταξιούχοι.

«Το ποσοστό της αποχής» -σημειώνεται- «αναμένεται να είναι αυξημένο, καθώς οι τάσεις γενικευμένης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος όπως αυτές αποτυπώνονται και δημοσκοπικά, συνεχίζουν να ενδυναμώνονται.

Η αποχή θα είναι διευρυμένη ιδιαίτερα στις κατηγορίες των νέων, όπου υπάρχει εμπεδωμένη η απογοήτευση προς την πολιτική. Ενεργότερο συμμετοχή θα έχουν οι μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες (συνταξιούχοι), οι οποίοι είναι πιθανόν να εκφράσουν με την ψήφο τους την αντίδρασή τους στα μέτρα που τους έχουν μειώσει τα εισοδήματά τους, καθώς και στις πληθωριστικές πιέσεις».

Μετά τις οδηγίες για... αλίευση ψήφων από την κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι επιτελείς της Ρηγίλλης αποκαλύπτουν στους υποψηφίους ότι «η αυτοδιοικητική πλευρά θα βρεθεί σε δεύτερο πλάνο» και ότι θα πρέπει να αναγάγουν σε κεντρικό ζήτημα «ιδιαίτερα για την Αττική, την κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα, παράλληλα με αυτό της οικονομίας, εκείνο της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης».

Ουσιαστικά πρόκειται για μία «δεξιά στροφή» της ΝΔ, η οποία θα ποντάρει εκλογικά και στο αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών.

Στις οδηγίες προς τους υποψηφίους περιλαμβάνεται ακόμη «η καθημερινή δημιουργία γεγονότων που να καλύπτονται από τις τηλεοπτικές κάμερες», «η επεξεργασία των τοποθετήσεων στα μέσα ενημέρωσης», «οι εξορμήσεις σε οργανωμένες παραλίες» και οι «επισκέψεις στα καφενεία, ΚΑΠΗ».

Στο τελευταίο, υπάρχει η... σημείωση οι υποψήφιοι να αναδεικνύουν την πρόταση Σαμαρά για αποκατάσταση της αδικίας στους συνταξιούχους από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Τέλος, γίνεται ειδική αναφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς -όπως επισημαίνεται στην εμπιστευτική εγκύκλιο- «είναι δυσαρεστημένοι από τα κυβερνητικά μέτρα»

Πηγή. ethnos.gr