9 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονία του 15χρονου

Η δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια, ακολουθώντας μια σειρά γεγονότων ακραίας αστυνομικής βίας, όπως τα γεγονότα με τους Πακιστανούς, τη ζαρντινιέρα που «έπεσε» πάνω στον φοιτητή, θανάτους μεταναστών, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, αποτελεί την τραγική κορύφωση της κυβερνητικής επιλογής να ανεχτεί και να υποθάλψει ακροδεξιά στοιχεία μέσα στα σώματα ασφαλείας.
Η συνεχώς αυξανόμενη κοινωνική ένταση, λόγω των ανισοτήτων που παράγει η ακραία εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, οδηγεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε ένταση του αυταρχισμού, η οποία μετατρέπει ολοένα και περισσότερο την αστυνομία σε σώμα κοινωνικής καταστολής.
Μόνη απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το μαζικό, λαϊκό και ειρηνικό κίνημα.
Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε όλους τους μαζικούς χώρους, μαζί με το εργατικό κίνημα, τους φοιτητές και τους μαθητές.
Κορύφωση πρέπει να αποτελέσει το πανεργατικό - πανδημοκρατικό συλλαλητήριο που καλούν η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10/12/2008 στις 11.30 στo Πεδίον του Άρεως.
Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε, στον αγώνα για τη δημοκρατία, τα συλλογικά - ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.