3 Σεπτεμβρίου 2008

3 του Σεπτέμβρη να περνάς..


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 34η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974, τριάντα τέσσερα χρόνια από την αλησμόνητη στιγμή που με τα πενιχρά μέσα της εποχής έφτανε σε κάθε γωνιά και σε κάθε σπίτι της Ελλάδας το όραμα του αείμνηστου προέδρου μας Ανδρέα Παπανδρέου και των υπολοίπων ιδρυτικών στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μια πατρίδα δημοκρατική, σοσιαλιστική και εθνικά υπερήφανη. Η διακήρυξη του Κινήματος και οι λόγοι για τους οποίους ιδρύθηκε εκφράστηκαν στο τετράπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελευθέρωση-Δημοκρατική Διαδικασία, αρχές και αξίες αλληλένδετες πάντα διαχρονικές και επίκαιρες. Το όραμα αυτό ενέπνευσε χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που με τη πάροδο του χρόνου συντάσσονταν στις γραμμές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του 1-1-4 και των ανένδοτων αγώνων, του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης, η προοδευτική νεολαία της εποχής, οι μικρομεσαίοι, οι εργάτες, οι αγρότες και οι μη προνομιούχοι. Κοινωνικές ομάδες όπως αυτές (που η δεξιά προκλητικά και βάναυσα προσπαθούσε να αφήσει στο περιθώριο στο μακρό διάστημα παραμονής της στην εξουσία) οδήγησαν το Κίνημα της Αλλαγής στην ιστορική νίκη του 1981 και στο 48% καθώς επίσης και στις λοιπές εκλογικές νίκες και στα δέκα εννιά συνολικά χρόνια παραμονής στη κυβέρνηση.
Εμείς οι νεολαίοι του Κινήματος είμαστε υπερήφανοι για την 34χρονη ιστορική μας διαδρομή, νιώθουμε υπερήφανοι για τους αγώνες και τις κοινωνικές κατακτήσεις των προηγούμενων γενεών του Κινήματος. Αναλογιζόμαστε όμως και τη βαριά ευθύνη αυτής της κληρονομιάς αντιμετωπίζοντας πλέον τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δεξιάς στη δημόσια δωρεάν παιδεία, στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, και εν μέσω της δίνης των γαλάζιων σκανδάλων που δυστυχώς δεν είναι πλέον μόνο οικονομικής φύσεως αλλά με γεγονότα όπως αυτό κατά την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Μάιο αφορούν ακόμα και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού. Δυστυχώς η δεξιά του κ. Καραμανλή κατάφερε να πλήξει ακόμα και την ίδια τη Δημοκρατία την οποία τόσες γενιές αγωνίστηκαν για να διασφαλίσουν.
Η απάντηση της νεολαίας οφείλει να είναι ηχηρή και αποφασιστική. Καμία ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, Δε δεχόμαστε να είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, των πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων. Δε διαπραγματευόμαστε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τα όνειρα μας και το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Καλούμε τους προοδευτικούς νέους και νέες να συνταχθούν με τη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου δεξιού κατεστημένου. Πάντα πιστοί στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη.

Για τη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αρκαδίας

Ο γραμματέας
Ηλίας Αθ. Σπηλιωτόπουλος