20 Ιουλίου 2011

Διακήρυξη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την 37η Μαύρη Επέτειο της Τούρκικης Εισβολής


37 χρόνια μετά το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, η πατρίδα μας εξακολουθεί να ζει τις πληγές τις προδοσίας, της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά το τουρκικό έγκλημα και την επιμονή στη συντήρηση της κατοχής.

Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του Κυπριακού λαού αποδεικνύουν τη συνεχή διεθνή παρανομία της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Στη φετινή Μαύρη Επέτειο αποτίουμε φόρο ευγνωμοσύνης προς τους αδικοχαμένους αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες που έπεσαν ηρωικά και με αυτοθυσία κατά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Θύματα μιας απίστευτης τραγωδίας που τη συνθέτουν πολλά και αμείλικτα ερωτηματικά. Θύματα εγκληματικής αμέλειας και ασυγχώρητης για την οποίαν επιβάλλεται να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά όλοι υπεύθυνοι.

Με ζωντανές τις μνήμες, τιμούμε τους ήρωες και τους αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, επαναβεβαιώνοντας την απόφαση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό στόχο της λύσης του Κυπριακού. Λύσης όμως που να είναι λειτουργική και βιώσιμη. Λύσης χωρίς την καταθλιπτική κηδεμονία της Τουρκίας. Λύσης δημοκρατικής που να στηρίζεται στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.Σε μια πορεία ρεαλιστικής αλλά και αγωνιστικής διεκδίκησης, με επιδίωξη λύσης δίκαιης – δημοκρατικής στηριγμένης στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου που θα τερματίζει την κατοχή και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του συνόλου του Κυπριακού λαού Ε/Κ και Τ/Κ.

37 χρόνια μετά το τουρκικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνει μήνυμα αγωνιστικής συστράτευσης και εθνικής ομοψυχίας.

Με πνεύμα διεκδικητικό. Με αποφασιστικότητα. Με χάραξη νέας στρατηγικής που θα μας οδηγήσει μακριά από ορατούς κινδύνους. Με εμμονή στις βασικές αρχές λύσης όπως αυτές ορίζονται από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για τη δικαίωμα και τον τερματισμό των δεινών του μαρτυρίου του Κυπριακού λαού.