17 Δεκεμβρίου 2010

Ημερολόγιο 2011!!


Η νέα χρονιά βρίσκει την πατρίδα μας σε μία απο τις δυσκολότερες περιόδους της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε με την διάθεση μας για δουλειά, δημιουργία και προσφορά να ξαναφέρουμε στα πρόσωπα όλων μας το χαμόγελο και την αισιοδοξία.
Σε αυτά τα πλαίσια και αναλογιζόμενη τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας η οργάνωση μας προχώρησε στην έκδοση του ημερολογίου για το 2011.
Ένα ημερολόγιο γεμάτο χαμόγελο και αισιοδοξία απο μικρούς αγωνιστές της ζωής οι οποίοι είναι και οι ουσιαστικοί δημιουργοί του με τις όμορφες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.
Τα έσοδα απο την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν στο σύλλογο γονιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ"

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια στην έκδοση του ημερολογίου

Τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Ρέππα
Τον Βουλετή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
Τον πρώτο αιρετό Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα
Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη
Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Μπρακουμάτσο
Την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Για την πολύτιμη βοήθεια στην σχεδίαση και δημιουργία του ημερολογίου

Το βιβλιοπωλείο "Παπαναστασίου"
Τον Χάρη Ρέκκα

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο neolaiapasokarkadias@hotmail.com

15 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις


Οι εργασιακές σχέσεις, ως ρυθμιστικός παράγοντας του κοινωνικού ιστού μιας σύγχρονης κοινωνίας, αποτελούν πεδίο, όπου η εκάστοτε Κυβέρνηση, ιδίως όταν πρόκειται για τη Σοσιαλιστική Δημοκρατική Παράταξη της πατρίδας μας, πρέπει να αντιμετωπίζει με αίσθημα υπευθυνότητας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Με μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το νέο τοπίο διαμόρφωσης των εργασιακών σχέσεων. Εξελίξεις, που οδήγησαν στην κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή, του περιβόητου πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με ΔΝΤ και ΕΕ και υπό την πίεση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για νέες επενδύσεις και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, φέρνουν αλλαγές επώδυνες και σηματοδοτούν αφαίρεση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων πολλών δεκαετιών. Δικαιώματα, που η ίδια η Παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησε για τον ελληνικό λαό.

Αλλαγές που συνιστούν ετεροβαρείς ρυθμίσεις, κυρίως για τη Νέα Γενιά της Ελλάδας.

Η Νέα Γενιά βλέπει να δυσχεραίνεται τόσο η εύρεση εργασίας όσο και η διατήρηση της θέσης εργασίας. Βιώνει την εργασιακή ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την έλλειψη προοπτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Νέος άνθρωπος νιώθει αδυναμία να χτίσει τη ζωή του με ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Ταυτόχρονα, οι εργοδότες, που δεν φημίζονται για τον «πατριωτισμό» τους, προετοιμάζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους εργαζομένους. Υπάρχει ορατός κίνδυνος, με την διάρρηξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την προτεραιότητα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, την υποβάθμιση της Διαιτησίας, το νέο πλαίσιο απολύσεων και την επιμήκυνση της ενοικίασης εργαζομένων, να φουντώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να παγιωθεί ένα σκληρό εργασιακό παρόν και μέλλον για τη σημερινή Νεολαία. Μια Νεολαία που βρίσκεται σε διαρκή αγώνα επιβίωσης.

Ως Νέοι άνθρωποι και ως νέοι Σοσιαλιστές πιστεύουμε αταλάντευτα ότι:

1.Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η δημιουργία κλίματος εργασιακής ανασφάλειας δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, ιδίως σε καθεστώς Κρίσης, σε ένα ήδη επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον, αλλά αντίθετα, ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία

2.Η επένδυση στη Γνώση, στο τεράστιο επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, στην Κατάρτιση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (ιδίως στους νέους ανθρώπους), η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και όλων αυτών που κερδίζουν από στρεβλώσεις της αγοράς, του «αεριτζίδικου» κεφαλαίου, πρέπει να αποτελέσουν τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε αυτή την Κρίση

3.Η υπέρβαση της Κρίσης θα γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο εξασφαλίζοντας δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη και την υλοποίηση ενός παραγωγικού ανθρωποκεντρικού αναπτυξιακού σχεδίου της Χώρας, που θα συμφωνηθεί από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων. Ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή των βαρών για την υλοποίησή του, και κατ’ επέκταση και των ωφελειών που θα προκύψουν από την επιτυχία του.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα είμαστε ειρηνικά συμμέτοχοι σε κάθε κοινωνική διεργασία, αλλά και σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση, στέλνοντας επιπλέον ισχυρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται ένας άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης.

Ένας δρόμος κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, δίκαιης κατανομής των βαρών και του πλούτου, αλληλεγγύης, ευημερίας και ασφάλειας.

Ένας δρόμος υπέρ της Ευρώπης των λαών και όχι της Ευρώπης των οικονομικών μονοπωλίων

6 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 6 Δεκεμβρίου ημέρα πένθους για το αδικοχαμένο παιδί. Τον Αλέξανδρο που σαν σήμερα έπεσε νεκρός από τα πυρά ειδικού φρουρού της ελληνικής αστυνομίας. Δύο χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην κρίση, την ανασφάλεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αστυνομοκρατία, την στοχοποίηση της νεολαίας.

Η εξέγερση ήταν, είναι, και θα παραμείνει δίκαιη, προάγγελος μελλοντικών εξελίξεων. Δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ενάντια στην καταπίεση και την χειραγώγηση, ενάντια στην φτώχια, την μιζέρια, την κοινωνία των πολλών ταχυτήτων, την κοινωνία των πολύ πλουσίων που ζουν σε βάρος των πολλών πολύ φτωχών.

Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν μια συλλογική κατάθεση ονείρων και ιδανικών μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Δεκέμβρης δεν έδωσε απαντήσεις. Τοποθέτησε όμως πάνω από την ελληνική κοινωνία ένα τεράστιο ερώτημα που πρέπει γρήγορα να καταλάβουμε και να απαντήσουμε.

Δύο χρόνια έχουν περάσει και εμείς δεν έχουμε ξεχάσει το ανεξίτηλο χτύπημα. Η σφαίρα, μας στέρησε τον Αλέξανδρο αλλά ταυτόχρονα και τα παιδικά μας όνειρα. Μας σύστησε με τον κόσμο που θα ζήσουμε. Αλλά εμείς φωνάζουμε ότι δεν μας αρέσει αυτός ο κόσμος. Θέλουμε έναν άλλο κόσμο χωρίς βία, χωρίς πολέμους, χωρίς πλούσιους και φτωχούς. Θέλουμε έναν κόσμο με ευτυχισμένους ανθρώπους και θα παλέψουμε γι’ αυτό.


ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. . .


3 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία

Με την αριθμ. 29/1993 απόφασή της, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα για την πλήρη και ολοκληρωμένη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία.
Τον Ιούλιο του 1996, με την ψήφιση του Ν. 2430/96 καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου ως Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η καθιέρωση αυτή ήταν αποτέλεσμα διεκδικήσεων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος της χώρας.
Από τότε έως σήμερα, η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), ημέρα ενδυνάμωσης των διεκδικήσεων των ΑΜΕΑ για την επιβαλλόμενη αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι τους, ώστε να τύχουν της αποδοχής που δικαιούνται ως ισότιμοι πολίτες που έχουν τα ίδια κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα με τους συνανθρώπους τους.
Στη χώρα μας ο αναπηρικός πληθυσμός φέρεται να ξεπερνά το 9,3 % του συνολικού πληθυσμού, ποσοστό αρκετά σημαντικό να κινητοποιήσει και να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία.
Βασική προϋπόθεση για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι η σωστή και χωρίς προκαταλήψεις εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά ένας λαός Παιδεία, με αυτόν τον τρόπο αποκτούν τα ΑΜΕΑ τη θέση που αξιώνουν, γιατί προσβάσιμοι δρόμοι χωρίς ανοιχτούς ανθρώπους θα μείνουν πάντα κλειστοί και αφιλόξενοι.
Τα άτομα με αναπηρία δεν διεκδικούν το σεβασμό στη διαφορετικότητα , διεκδικούν να γίνονται απόλυτα σεβαστά τα ατομικά τους δικαιώματα, ιδίως στην Παιδεία και την πρόσβαση στην Εργασία. Αποτελεί δε κοινή διαπίστωση, ότι όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για τη κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν τα άτομα με αναπηρία στο περιθώριο της ζωής.
Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ισχυρό εργαλείο αξιολόγησης συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών δεσμεύσεων. Είναι η ημέρα που κρίνεται το κατά πόσο οι κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις έχουν αποτυπωθεί στην καθημερινή πραγματικότητα και έχουν συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών των ατόμων με αναπηρία.
Σε μια εποχή, που πολλές φορές δείχνει αδιάφορη, δείχνει να βάζει τον άνθρωπο, τις παραδοσιακές αρχές και αξίες στο περιθώριο των προτεραιοτήτων της, δείχνει κουρασμένη και ανήμπορη να στηρίξει τον πολίτη και την κοινωνία, πρέπει να δημιουργήσουμε στη πράξη, με έργα και δράσεις, το ανθρώπινο πρόσωπο της Πολιτείας. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. απευθύνει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς, των ίσων ευκαιριών, των ίσων δυνατοτήτων για τα Άτομα με αναπηρία.
Σε αυτόν τον αγώνα, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Ο στόχος είναι κοινός και η προσπάθεια συνεχής και πολυμέτωπη.
Ο δρόμος είναι κοπιαστικός και δύσκολος, είναι δρόμος που θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί , είναι μια πορεία που τροφοδοτούν με δύναμη και ελπίδα οι προσδοκίες και τα όνειρα των Ατόμων με Αναπηρία.
Σε αυτή τη πορεία ας έχουμε για οδηγό τους στίχους του Ελύτη « ό,τι κάνεις να σου δίνει μια ρυτίδα περισσότερο στο μέτωπο, μια ρυτίδα λιγότερο στη ψυχή».

1 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την παγκόσμια μέρα κατά του AIDS


Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι. Το Aids σκοτώνει κάθε μέρα 1400 παιδιά και κοστίζει τη ζωή σε περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης της και της αύξησης του αριθμού των θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους με τον ιό του Αids(Hiv). Είναι στο χέρι του καθενός μας να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ενημέρωση, προφύλαξη, εξέταση» και χωρίς ταμπού να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και να υποστηρίξουμε τις εθελοντικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.