16 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου


Συμπληρώνονται φέτος, 35 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη τη νεολαία, έσπασε τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του 67’.

Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ κωδικοποίησαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν «το λίπασμα της λευτεριάς», συνεχιστές της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Σωτήρη Πέτρουλα, στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η εξέγερση σηματοδότησε την «αρχή του τέλους» της ξενοκίνητης χούντας και αναμφισβήτητα υπήρξε η πιο φωτεινή πράξη αντίστασης σε μια σκοτεινή επταετία για τον τόπο.

Η 17η Νοέμβρη του 1973 δεν αποτελεί απλώς ένα χρονικό ορόσημο, αλλά πολύ περισσότερο ένα διαχρονικό σύμβολο διεκδικήσεων του νεολαιίστικου και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Οι αγώνες της δεκαετίας του ’60 ενάντια στο κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς αλλά και η άνοιξη της Πράγας και ο γαλλικός Μάης του ’68 είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας μαζικών διεκδικήσεων των λαών για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σήμερα, τα μηνύματα εκείνων των εξεγέρσεων δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιορίζονται σε επετειακές εκδηλώσεις και σε μια ξύλινη «αγωνιστική» ρητορική. Η μονόπλευρη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιτείνει την ύπαρξη ενός κόσμου με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικές αφετηρίες. Η ειρήνη, η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες καταστρατηγούνται, άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε συγκαλυμμένα με «παγκοσμιοποιημένες προπαγάνδες». Η παιδεία δέχεται επίθεση και υπόκειται στις λογικές των μονόδρομων του νεοφιλελευθερισμού (ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, νέος Νόμος-Πλαίσιο, αναγνώριση των Κ.Ε.Σ. κ.α.).

Στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού και της «παγκοσμιοποίησης» προβάλλει η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος, η ανάγκη της παγκόσμιας αφύπνισης των νεανικών συνειδήσεων, η ανάγκη αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, αυτοδιάθεση των λαών, εκδημοκρατισμό και ειρηνική συνύπαρξη.

Καλούμε την αγωνιζόμενη νεολαία καθώς και κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετάσχει στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία το απόγευμα της Δευτέρας 17 Νοέμβρη 2008. Η συμμετοχή όλων να αποτελέσει τη δέσμευση για συνέχιση και ενίσχυση των διεκδικήσεων για:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

14 Νοεμβρίου 2008

Η αφίσα της Νεολαίας

ΠΑ.ΣΟ.Κ για την φετινή

επέτειο του Πολυτεχνείου

13 Νοεμβρίου 2008

Ομιλία Βάσου Λυσσαρίδη για το Κυπριακό


Συγκλονιστική η χθεσινή εκδήλωση για το Κυπριακό!
Όλοι οι αρχηγοί των ελληνικών πολιτικών κομμάτων δεν θα μπορούσαν να βρουν ένα ακροατήριο σαν το χθεσινοβραδινό.
Πλήθος και πάθος!Ο Βάσος Λυσσαρίδης, με την καταπληκτική του ομιλία-ανάλυση, απέδειξε ότι παραμένει το πολιτικό κεφάλαιο της αντίστασης του ελληνισμού και συνεχιστής της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου!
Συνοπτικά:
- Οι συνομιλίες Ταλάτ – Χριστόφια εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για επιβολή του σχεδίου Ανάν, με άλλες «διαδικασίες»…- Πλήρες αδιέξοδο των συνομιλιών…- Ο Ταλάτ, παρά τις συντροφικές κρούσεις του Χριστόφια και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παραμένει ένας απλός εντολοδόχος των συμφερόντων της Άγκυρας…- Δεν βοηθάει να πίνει καφέ η κυρία Χριστόφια, στην κατεχόμενη Κυρήνεια με την κυρία Ταλάτ, ατενίζοντας αφ’ υψηλού τις κατεχόμενες περιοχές και τα σπίτια των προσφύγων…- Τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε «ύπνωση»… Λύση η Λαϊκή Συσπείρωση, για να μην επιστρέψουν οι βρικόλακες, όπως επισήμανε ο Γιατρός…- Ο Γεράσιμος Αρσένης, με μια σημαντική φράση, σηματοδότησε τη σημερινή κατάσταση και το τι πρέπει να γίνει, ώστε «Να μην συνωστίζονται στο λιμάνι της Λεμεσού τα αδέλφια μας, για να κάνουν τη Νέα Κύπρο στην Ελλάδα»!

10 Νοεμβρίου 2008

Νέα συμφωνία εμπιστοσύνης Κράτους-Πολιτών


Τον κώδωνα του κινδύνου για ύφεση στην Ελληνική οικονομία, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, αλλά και της πολιτικής της κυβέρνησης που έφερε την χώρα από δυσμενή θέση να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έκρουσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ανοίγοντας τον διάλογο μεταξύ του Κινήματος και των εκπροσώπων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας. «Η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους είναι προϋπόθεση στην διαμόρφωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την αναγκαιότητα να διαμορφωθεί μια Νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του διαλόγου, κατέθεσε κείμενο προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μεταξύ των άλλων, προτείνει την απόσυρση του Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2009, το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των ασθενέστερων οικονομικά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος του 2009, δέσμη μέτρων για την τόνωση της αγοράς και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης από 500 - 1300 ευρώ για τους ασθενέστερους εισοδηματικά πολίτες καθώς και επίδομα θέρμανσης. Ειδικό πακέτο μέτρων κατέθεσε για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

8 Νοεμβρίου 2008

Καλό αγώνα!!


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας με αφορμή τις πρόσφατες ενδοπαραταξιακές εκλογές της αυτόνομης ΠΑΣΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ συγχαίρει τους συντρόφους, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνο (Νεολαία ΠΑΣΟΚ Τρίπολης) για την εκλογή του στη θέση του γραμματέα ΠΑΣΠ ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας και Σκέντζο Άκη (Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης) για την εκλογή του στη θέση του γραμματέα ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας. Αμφότεροι καλούνται να δώσουν τη δύσκολη μάχη για την διασφάλιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν ανώτατης παιδείας με κύριο αντίπαλο τις νεοσυντηρητικές λογικές που ξεπουλούν καθημερινά τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος. Είμαστε βέβαιοι οτί θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και θα κρατήσουν ψηλά το λάβαρο της ΠΑΣΠ. Τόσο στους ίδιους όσο και σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ ευχόμαστε ολόψυχα καλό αγώνα και επιτυχίες (συλλογικές και προσωπικές) στις σχολές τους.

6 Νοεμβρίου 2008

Πανικός στη Χαριλάου Τρικούπη!!

Σε πανικό και αγανάκτηση τα στελέχη της Χ. Τρικούπη μετά την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη όπου αναφέρει πως προτίμα «να έρθει ο πολιτικός μας αντίπαλος με ισχυρή κυβέρνηση, από το να πέσουμε σε ακυβερνησία.»
«Μετά τα τελευταία καλά για το ΠΑΣΟΚ γκάλοπ και την σιγουριά για νίκη μας στις εκλογές η ΝΔ ξεκίνησε τον βρώμικο πόλεμο βάζοντας τον γκαντέμη να μας δίνει ευχές» δήλωσε στέλεχος του κινήματος σε συνεργάτη μας και τόνισε πως το κίνημα θα απαντήσει στην πρόκληση της Δεξιάς δυναμικά «ήδη παραγγείλαμε 4,5 τόνους σκόρδα σε μορφή αρμαθιάς τα οποία τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν από πάνω μέχρι κάτω στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ»
Επίσης σε κάθε βουλευτή μέλος αλλά και φίλο του κινήματος που το επιθυμεί θα δοθεί ειδικό φυλακτό φτιαγμένο στο χέρι από 33 παρθένες καλογριές γνωστής μονής της Β. Ελλάδος (το όνομα της μονής δεν αναφέρεται γιατί ζούμε σε καιρούς που τα μοναστήρια καίνε κόσμο).
Τέλος στην περίπτωση που το επόμενο γκάλοπ δεν δείχνει το κίνημα μπροστά συζητήθηκε η πρόταση μέλους του Εθνικού Συμβουλίου για ευχέλαιο τόσο στα γραφεία της Χ.Τ. όσο και σε όλες τις νομαρχιακές, δημοτικές και τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χωρά.

Το χιουμοριστικό αυτό άρθρο προέρχεται απο το scambabyscam.blogspot.com

5 Νοεμβρίου 2008

Ευρεία η νίκη των δημοκρατικών στις Η.Π.Α.


-Η αλλαγή έγινε!!
-Συγκλονιστική η ομιλία του Ομπάμα μετά τη νίκη μπροστά σε 1.000.000 ανθρώπους στο Σικάγο που έκανε όλο το κόσμο να δακρύσει..
-YES WE CAN!!
-Η Νεολαία η κύρια πηγή της δύναμης του, το ίντερνετ ο κύριος μοχλός της εκστρατείας του..
-Μακάρι να εξαπλωθεί σε όλο το κόσμο ο άνεμος της αλλαγής, με ανθρώπινους ηγέτες να πέρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.. Ο νεοφιλελευθερισμός και η συντηρητικές αντιλήψεις απέτυχαν παταγωδώς.. Σύντομα η δημοκρατική αλλαγή θα είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας..